Over Billy’s

Over Billy’s

Joop van der Vaart

Mijn naam is Joop van der Vaart en ik ben 70 jaar.

Na ruim 30 jaar Popcorn, Suikerspin, Hot Dog apparatuur en benodigdheden uit de Verenigde Staten te hebben geïmporteerd besloten mijn vrouw Marja en ik om in Lelystad een IJssalon te beginnen.

Op 27 april 2012 hebben wij de deur van Billy’s Ice Cream geopend. Op 27 augustus van datzelfde jaar kreeg Marja helaas te horen dat zij binnen 2 jaar aan een ernstige ziekte zou overlijden. Een zware tijd brak aan en uiteindelijk is Marja op 5 juli 2014 in het Hospice in Meppel overleden. De avond voor haar dood heeft zij mij gevraagd ondanks alle tegenslag een succes van Billy’s te maken en te behouden.

Ik heb in de jaren die kwamen mijn uiterste best gedaan om aan haar wens te voldoen. Het Home Made Billy’s Ice Cream probeer ik steeds maar weer te verbeteren en lekkerder te maken. Echter gingen de jaren ook voor mij tellen en op 1 maart 2019 is Alicia erbij gekomen. Alicia bleek al snel naast het managen van de winkel ook een talent te hebben voor het maken en decoreren van IJstaarten. De prachtig opgemaakte en heerlijke Billy’s Home Made IJstaarten beginnen inmiddels dan ook net als het Billy’s Home Made Ice Cream een begrip in Lelystad te worden.

20210311_152312

Alicia is als Manager verantwoordelijk voor alles wat in de winkel en de ijskeuken gebeurt. Ik houd mij bezig met het ontwikkelen van de nieuwe smaken en alles wat buiten de winkel nodig is om een IJssalon soepel te laten draaien. Boekhouding, advertenties en redactionele stukken, onderhandeling met leveranciers, investeringen en talloze andere zaken die hierbij nodig zijn.

 

In Alicia zie ik een waardig opvolger die er voor zal zorgen dat Billy’s niet verloren zal gaan voor Lelystad. Maar zover is het nog lang niet want ik vind het nog veel te leuk! Zolang het mij lichamelijk en geestelijk gegeven is blijf ik doorgaan en zal ik Alicia de komende jaren alles leren wat zij in de toekomst nodig zal hebben om van Billy’s een blijvend succes te maken.

 

Precies zoals mijn onvergetelijke vrouw Marja het vlak voor haar dood aan mij gevraagd heeft.

Joop en Marja na de opening in mei 2012.

Alicia Bruintjes

Mijn naam is Alicia, 31 jaar en ik ben sinds 1 maart 2019 aan het werk bij Billy’s als General Manager. Na mijn afstuderen aan de Hotelschool in 2012 ben ik gaan werken bij Van der Valk Emmeloord waar ik Joop & Marja heb ontmoet.

Marja was toen al ernstig ziek, maar dat weerhield hen er allebei niet van om met veel passie hun ijssalon Billy’s te runnen. Al hun enthousiaste verhalen werkten aanstekelijk en Billy’s heeft sinds toen altijd in mijn hoofd gezeten.

 Toen ik in 2016 ging verhuizen naar Lelystad voor mijn werk in Amsterdam, ging ik regelmatig naar Billy’s voor een ijsje. In de zomer van 2018 dacht ik: waarom zal ik Joop niet vragen of hij nog iemand zoekt voor in de winkel? Werken in een ijswinkel, wie wil dat nou niet? 😉

Ik heb altijd al een passie gehad voor zoet, taarten, ijs en gebakjes dus bij Billy’s kan ik mijn geluk niet op en kan ik al mijn creativiteit kwijt in de nieuwe smaken en IJstaarten. Hoewel ik het geweldig vind om het heerlijke Billy’s Home Made Ice Cream te maken ben ik inmiddels een specialist geworden op het gebied van de Billy’s Home Made IJstaarten.

Een lekkere IJstaart maken met een mooie opmaak is helemaal mijn ding! En omdat we alles zelf maken kan ik goed rekening houden met de wensen van de klant voor een mooie persoonlijke opmaak! Ik hou ook van het contact met de mensen, de lieve (vaste) klanten maken mijn dag altijd weer goed!

Omdat het voor Joop toch wat zwaar begint te worden neem ik steeds meer taken van hem over. Alles wat er in de winkel en in de ijskeuken gebeurd valt onder mijn verantwoordelijkheid. Ik ervaar het als een eer om met Joop samen te mogen werken en van hem alles te leren. Uiteindelijk ga ik Billy’s van hem overnemen, maar ik kan nog genoeg leren en ik vind het nog veel te gezellig dat hij er is! Dus Joop, je mag nog niet weg! 😉

 

Ik sta voor u klaar en hoop dat nog decennia lang te blijven doen! Ik zal goed passen op de Billy’s van Joop & Marja!